• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Impilinna ehti päästä huonoon kuntoon pääasiassa edellisissä peruskorjauksissa tapahtuneiden rakennusvirheiden takia.

 

Vuonna 2008 Kajaanin kaupunki ja Kainuun ammattiopisto käynnistivät yhdessä suunnittelun, jonka tavoitteena oli kunnostaa Impilinna uudenlaiseksi yritystoimintaa ja opetusta yhdistäväksi oppimisympäristöksi.

 

Yhteistyössä kiinteistön omistajan, Kajaanin kaupungin, kanssa teetätettiin rakennuksen kuntoarvio ja sen pohjalta aloitettiin rakennuksen täydellinen peruskorjaus vuonna 2011.

Kainuun ELY-keskus myönsi EAKR-rahoituksen kolmivuotiseen Impilinna kaupunkikuvassa -hankkeeseen, jossa tavoitteena oli suunnitella rakennuksen peruskorjaus kokonaisuudessaan, entisöidä rakennuksen ulkokuori ja puutarha. Vuonna 2013 saatiin EAKR rahoitus Kainuun liiton kautta Uudistuva Impilinna -hankkeeseen, jossa sitten peruskorjattiin rakennuksen sisäosat.

Kokonaisrahoituspotti eri hankkeiden kautta Impilinnaan, sen ympäristöön ja toiminnan kehittämiseen on ollut 3 miljoonaa euroa.

Rahamäärä on suuri, mutta silti se ei olisi riittänyt koko korjausprojektiin.

 

Lopullisesti projektin toteuttamisen mahdollisti sen toteuttaminen osana opiskelijoiden oppimista. Valtaosa rakennus- ja sisustustöistä on tehty opiskelijatyönä. Merkittävässä roolissa olivat rakennus- ja sähköpuolen opiskelijat, mutta myös puutarha-, tilasisustamisen ja monen muun alan opiskelijat ovat ahkeroineet Impilinnassa.

TÄYDELLINEN PERUSKORJAUS

VUODET 2011-2016