• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
INNOVATIIVINEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ

IMPILINNA TÄNÄÄN

Impilinnan kunnostaminen oli kulttuurihistoriallisesti merkittävä yhteishanke, jossa Seppälässä sijaitseva vanha, kaunis, suojeltu rakennus saatiin arvoiseensa kuntoon.

 

Täysin peruskorjatun rakennuksen avajaisia päästiin viettämään syyskuussa 2016. Avajaisten tunnelma kuvasti yhteistyön voimaa – kukaan ei olisi voinut kunnostaa rakennusta yksin. Tarvittiin yhteinen haave, innostus ja tahtotila.

Uudistunut Impilinna on innovatiivinen, kokonaan uudenlainen toimintaympäristö luonto-, luonnontuote-, lähiruoka- sekä luonto- ja hyvinvointimatkailun sekä yrittäjyyden kehittämiseen. Rakennuksen omistaa Kajaanin kaupunki ja se toimii Kainuun ammattiopiston ja YritysAmiksen oppimisympäristönä

 

Impilinna ei ole pelkästään oppilaitoksen oppimisympäristö, vaan siinä toimivat yhdessä oppilaitos, yrittäjyyttä aloittelevat ja jo toimivat yritykset.

 

Tavoitteena on yhdistää koulutusta, neuvontaa, tutkimusta ja tuotekehitystä ja siten luoda uudenlaista yritystoimintaa vauhdittamaan luontoon ja luonnonraaka-aineisiin perustuvan biotalouden läpimurtoa Kainuussa.

Marraskuussa 2017 Impilinnan kokous- ja juhlatalon yrittäjinä aloittivat kajaanilaiset Tanja Tolonen ja Kirsi Keskitalo, jotka toivottavat kajaanilaiset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan ja viihtymään Impilinnaan.